Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić održao je danas radni sastanak sa ravnateljicama osnovnih škola i vrtića u Poreču kako bi se zajednički informirali i koordinirali oko epidemiološke situacije u njihovim ustanovama. Sastanku su prisustvovale ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos, OŠ Finida Anita Sijerković Radin, Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli i ravnateljica vrtića i jaslica „Radost“ Divna Radola, ustanova kojima je osnivač Grad. Ravnateljice su gradonačelnika informirale o stanjima u svojim ustanovama, gdje se u OŠ Poreč nastava odvija on line za odjeljenja od 5. do 8. razreda, dok su razredna odjeljenja redovna. U TOŠ za sva odjeljenja nastava se odvija on line, a u OŠ Finida nastava se odvija redovno.

Kako su rekle i same ravnateljice, u svakom slučaju odluka o prelasku na on line nastavu donosi se u dogovoru sa županijskim Stožerom i epidemiolozima. Ravnateljice su istaknule kako su njihove ustanove donijele sve potrebne protokole o postupanjima u vezi epidemiološke situacije, te apelirali  na roditelje da kod prve pojave temperature ne šalju djecu u školu, već se konzultiraju sa liječnikom. Gradonačelnik je napomenuo i da se vodi računa o potrebnoj količini dezinficijensa i maski, te ponudio pomoć u slučaju potrebe za istima.           

Inače nastava se online odvija i u dvije srednje škole na području Poreča SŠ „Mate Balote“ i Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića, a sve bi škole s redovnom nastavom trebale početi do kraja ovoga mjeseca.

(iPress)