Općina Medulin objavila je novi natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji je otvoren do 12.10., a na njega se mogu javiti svi studenti s područja općine Medulin s ukupnom prosječnom ocjenom u posljednje dvije godine najmanje 4,0 za studente prve godine, odnosno 3,0 za studente viših godina studija te učenici koji primaju dječji doplatak.

Godišnje se za stipendiranje učenika i studenta u proračunu Općine Medulin osigurava preko 500.000,00 kuna, a svaki student mjesečno prima stipendiju u iznosu od 800,00 kuna dok učenici primaju u iznosu od 500,00 kuna.

Osim ranije spomenutih uvjeta, postoje dvije razine dodjele natječaja odnosno uvjeta za studente prvih godina studija te za studente viših godina studija. Tako redoviti studenti prve godine studija moraju biti državljani Republike Hrvatske, imati prebivalište na području općine Medulin najmanje 1 godinu prije isteka roka za podnošenje prijava na natječaj, ne smiju biti stariji od 22 godine života, a jedan od uvjeta je i da su završili predhodne dvije godine školovanja s ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 4,0.

Studenti viših godina studija uz prva dva uvjeta – državljanstvo RH i prebivalište na području općine Medulin najmanje 1 godinu, ne smiju biti stariji od 24 godine, a studenti dviju završnih godina studija od 28 godina života, te moraju zadovoljavati uvjet da su završili predhodne dvije godine školovanja s ukupnom prosječnom ocjenom najmanje 3,0.

Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola koji redovno upisuju razred, a udovoljavaju slijedećim uvjetima: da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području Općine Medulin, da su upisali razred srednje škole redovno te da primaju dječji doplatak.

Studenti koji su postojeći korisnici stipendije Općine Medulin ne javljaju se ponovo na natječaj, budući da se (potpisani) ugovor o stipendiranju odnosi na cijeli tijek studija, već moraju dostaviti potvrdu o upisu i prijepis ocjena.
Sve informacije i potrebna dokumentacija objavljena je na službenim web stranicama Općine Medulin: www.medulin.hr, a sve informacije o natječaju mogu se dobiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., izvijestili su iz Medulina. (iPress)