Danas je uži sastav Stožera Civilne zaštite Grada Poreča dogovorio dodatne mjere kontrole i zaštite zdravlja svih građana, ususret produženom blagdanskom vikendu.

Kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu kao i nepridržavanje propisanih mjera, članovi Stožera odlučili su tijekom uskrsnih blagdana, od petka 10. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020., pojačano nadzirati područje Poreča.

Policijski službenici, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, komunalni i prometni redari pojačano će nadzirati područja oko trgovačkih centara u ulici Mate Vlašića, sportska i dječja igrališta, plaže i šetnice uz more. Uz stroge uvjete zaštite i stalnu dezinfekciju, tržnica i ribarnica bit će otvorene.

Iz Stožera napominju kako se sve mjere i kontrole vrše isključivo s ciljem zaštite zdravlja svih građana, a naročito onih koji spadaju u rizične skupine. Uz najavljeno lijepo vrijeme i pojačanu nabavku ususret blagdanu, Stožer pojačanim nadzorom želi očuvati odlične rezultate u borbi protiv širenja koronavirusa.

– Sada nije vrijeme za opuštanje, jer virus ne prepoznaje Uskrs i našu želju da ga proslavimo sa svojim najdražima. Važno je da se svi skupa, i u ovim blagdanskim trenutcima, pridržavamo propisanih mjera i na taj način vodimo računa o svom, ali i zdravlju svih oko nas. Nemojmo ugroziti sve dobro do sada učinjeno i dajmo sve od sebe kako bi se naš život što prije vratio u normalu, poručuju iz Stožera civilne zaštite Grada Poreča.

(iPress)