Na Prvom međunarodnom sajmu graditeljstva, opremanja i uređenja - PromoArh, koji se od srijede do subote održava u porečkoj dvorani Žatika, sudjeluje 70-ak izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke i Rumunjske.

- Imamo potrebnu organizaciju i infrastrukturu pa je otvaranje prvog međunarodnog sajma graditeljstva, opremanja i uređenja logični slijed budući Poreč ima već niz godina velike javne i privatne investicije, naglasio je prilikom otvaranja 1. međunarodnog sajma graditeljstva PromoARH u dvorani na Žatiki, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Oko milijardu kuna investirano je u dosadašnjim projektima-obilaznice grada, kanalizacije, pročistača, škole, vrtića pa i u poduzetničkim zonama, rekao je Peršurić naglasivši da i dvije hotelske kompanije u Poreču puno investiraju i podižu standard življenja u Poreču.

Prvi međunarodni sajam graditeljstva u dvorani na Žatiki otvorio je, režući traku s kojom se označava građevinski prostor, u nazočnosti predsjednice županijske komore Pula-HGK Jasne Jaklin Majetić, predsjednika Obrtničke komore IŽ Roberta Momića, direktorice sajma Ivane Štiković i direktora tvrtke Studio 053 Poreč, Franka Štikovića organizatora sajma, porečki gradonačelnik Loris Peršurć.

Nakon što je obišao sajam Peršurić ga je ocijenio dobrim izrazivši nadu da će sajam postati tradicionalan. Posebno je pohvalio organiziranje panelnih diskusija i seminara na kojima će sudjelovati brojni predavači a koji će doprinijeti kvaliteti sajma i kvaliteti struke koju, kako je Peršurić naglasio, treba slušati jer ona doprinosi kvaliteti urbanog razvoja.

Na prvom međunarodnom sajmu graditeljstva koji je rasprostranjen na 2.500 četvornih metara dvoranskog i 500-tinjak četvornih metara vanjskog prostora, tijekom četiri dana predstavlja se 70 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske Njemačke i Rumunjske. Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10 do 19 a u subotu, posljednjeg dana sajma, do 17 sati. 

(iPress)