Infobip, IT i telekomunikacijska tvrtka iz Vodnjana koja je postala prvi hrvatski jednorog, visokotehnološka tvrtka vrijedna više od milijardu dolara, preuzela je Shift, najveću developersku konferenciju u jugoistočnoj Europi.

„Infobip pokušava postati „develepercentric“ kompanija. Jedan od načina kako da developeri, tj. programeri uopće doznaju za neki brend ili kompaniju, jest biti tamo gdje su oni. Shift je najveća regionalna developerska konferencija, a nama je oduvijek bio cilj da postane najveća svjetska developerska konferencija. S Infobipom ćemo moći na tome raditi, a zadržati dosta autonomije oko produkcije, strukture i sadržaja konferencije.

Cilj nam je na idućoj konferenciji imati govornike iz najvećih svjetskih kompanija poput Facebooka i Amazona“, kazao je osnivač Shifta Ivan Burazin koji je postao član uprave Infobipa za developersko iskustvo (CDXO). S njim je u Infobip prešao i ostatak Shiftova tima.

Burazin je objasnio što za tvrtku znači da je developerocentrična.

„Infobip želi pokazati koliku važnost pridaje developerima u svim svojim odlukama. „Developercentric“ znači da je tvrtka usmjerena prema developerima - kako prema zaposlenicima, tako i prema developerima klijentima“, rekao je Burazin u emisiji Poduzetnički mindset. Dodao je kako developeri postaju kupci te da se razvila struka odnosa s developerima. Njegov je zadatak da vanjskim programerima pruži takvo korisničko iskustvo da kad su u prilici birati neku developersku tvrtku za suradnju, izaberu Infobip. Način na koji tvrtka namjerava doći do toga, jest da pomaže developerima diljem svijeta bez da traži nešto zauzvrat.
Iako se Infobip vodi uzrečicama „Mi smo skromni inženjeri“ i „Tek smo na početku“, tvrtka je postala snažan zamašnjak hrvatskog IT sektora.
„Od Hrvatske možemo napraviti IT meku. Sada imamo jednog jednoroga. Uz još jednog bismo postali treća zemlja na svijetu po broju jednoroga na broj stanovnika. Kada bismo imali tri jednoroga, na toj bismo ljestvici bili broj jedan u svijetu“, istaknuo je Burazin.
Konferencija Shift koja je prvi put održana 2012. godine s 200 sudionika, 2019. je imala 1500 posjetitelja. Konferencija se prije održavala dvaput godišnje – prvo u Zagrebu, pa u Splitu, a sada se kuju planovi za njezino osvajanje svijeta. U budućnosti će se konferencija zvati Infobip Shift.
„Infobip je hrvatska kompanija i hrvatski brend.

Zato bismo voljeli da se jedno od izdanja konferencije za koje želimo da bude najveće na svijetu, nastavi održavati u Hrvatskoj. Već gledamo arene u kojima bi se konferencija mogla organizirati. U drugom kvartalu iduće godine jedan ćemo Infobip Shift organizirati u Sjedinjenim Američkim Državama, a godinu dana kasnije konferencija stiže u Latinsku Ameriku ili jugoistočnu Aziju“, najavio je Burazin.

Otkrio je da će rujanska konferencija u Hrvatsku dovesti mnoga zanimljiva developerska imena. Naime, organizatorima ide na ruku što je aktualna pandemija mnogima s njihova popisa željenih govornika ispraznila planere, pa su već sada poslali potvrde dolaska na prvi Infobip Shift.

Emisija Poduzetnički mindset medijske platforme Poduzetnik prikazuje se na portalu Novac.hr Jutarnjeg lista. Voditelj je Saša Cvetojević, a urednica Dunja Trojan, izvijestili su iz Infobipa. (iPress)