​U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina u srijedu navečer traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, koji je prošle noći oko jedan sat golfom u središtu grada srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.

Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen. Odmah je počela potraga za ​vozačem, a rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.

Od tada se intenzivno pregledava svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije. Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila, zbog čega se stvara velika prometna gužva, no građani joj na tome ne zamjeraju, nego poručuju da ga uhite što prije.

Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa. ​Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini.

Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen. (Hina)

Vezani tekst:

Stravično: Jureći 'golfom' udario u mladog prometnog policajca za čiji se život bore liječnici