Kao što je i najavljeno, policijski službenici su jučer od 9 do 14 sati na području Policijske uprave istarske proveli prometnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja prometne akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 65 prekršaja, od čega 44 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, osam prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam ostalih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je na Istarskom ipsilonu, gdje su policijski službenici zaustavili 37-godišnjeg vozača koji je upravljao Audijem brzinom od 171 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. radi počinjenja prekršaja policijski službenici izrekli su mu novčanu kaznu od 5.000 kuna i mjesec dana zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Budući da je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća upravo neprilagođena ili nepropisna brzina kretanja, policija ponovno upozorava vozače da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu. (iPress)