Preko milijun kuna vrijednog nakita i novca ukrala su dvojica dubrovačkih lopova iz sefa obiteljske kuće žene s kojom su obiteljski bliski povezani, a policija je sve ukradeno pronašla te će biti vraćeno vlasnicima.

O uhićenju dvojice muškaraca osumnjičenih za krađu preko milijun kuna i skupocjenog nakita iz sefa obiteljske kuće izvijestila je u srijedu dubrovačka policija.

Osumnjičila je 77-godišnjaka da je nagovorio 23-godišnjaka da sredinom studenoga originalnim ključem uđe u kuću na području Dubrovnika u vlasništvu 69-godišnjaka.

Tamo je također originalnim ključem otvorio sef u spavaćoj sobi te iz njega uzeo skupocjeni nakit, odnosno tri seta ogrlica od safira, smaragda i rubina te novac u raznim valutama, u ukupnom iznosu od nešto više od milijun kuna.

Ukradeni nakit u vlasništvu je 62-godišnjakinje koja je u bliskom obiteljskom srodstvu s osumnjičenima, dok je vlasnik ukradenog novca 69-godišnji vlasnik kuće.

Policija je ukradeni novac i nakit pronašla kod 77-godišnjaka te će biti vraćeni vlasnicima.

Obojicu lopova predala je pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavila zbog krađe stvari velike vrijednosti. (H/foto ilustracija)