Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je troje njemačkih državljana počinilo kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, nakon što su fizički nasrnuli na policijskog službenika ispred jednog ugostiteljskog objekta u Puli.

Naime, policija je 29. rujna oko 1.30 sati zaprimila dojavu kako četvorica mlađih muškaraca u vidno alkoholiziranom stanju narušavaju javni red i mir ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Riva u Puli. Mladići su vikali i galamili, a potom i započeli obračun sa zaposlenicima ugostiteljskog objekta u namjeri da uđu u sam objekt.

Po dolasku policijskih službenika, 20-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak nastavili su s narušavanjem javnog reda i mira, da bi potom napali policijskog službenika radi čega su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili počinitelje. U događaju su 20-godišnjak i 18-godišnjak lakše ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, jučer u večernjim satima, trojica mladića su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Protiv četvrtog sudionika narušavanja javnog reda i mira, 19-godišnjeg njemačkog državljana, podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je PU istarska. (iPress)