Nakon što su MUP-ovi vještaci obavili očevid u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, utvrđeno je da je požar, koji je noćas buknuo na posudbenom odjelu, izazvao tehnički kvar na elektroinstalacijama u razvodnom ormariću.

S čišćenjem prostora započet će se nakon izvođenja hitnih radova na elektroinstalacijama.

Noćas požar u knjižnici

Noćas, 21. lipnja oko 3 sata, izbio je požar u na posudbenom odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Sve službe intervenirale su pravovremeno čime je požar lokaliziran te je spriječeno daljnje širenje. Uzrok požara i materijalna šteta još uvijek se utvrđuju.

Središnju knjižnicu jutros je obišao gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je izrazio žaljenje zbog požara u ovoj ustanovi u kulturi Grada Pule.

- Grad Pula pomoći će Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula da se posljedice požara što prije otklone kako bi javna ustanova što prije mogla započeti s radom na zadovoljstvo njihovih brojnih korisnika. Vjerujem da će naši građani imati razumijevanja za ovu izvanrednu okolnost, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Sv. Ivana 1/A) do daljnjeg će biti zatvorena, a korisnici mogu koristiti usluge ostalih ogranka, Dječju knjižnicu i Knjižnicu Veruda koji će raditi cijeli dan od 7,30 do 19,00 sati. Više informacija za korisnike objavit će na službenim stranicama Knjižnice tijekom dana.

Više informacija o uzroku požara i materijalnoj šteti znat će se po okončanju očevida. (iPress/Foto JVP Pula)