Pulska policija zaprimila je prijavu 36-godišnjeg državljanina Kanade da mu je nepoznati muškarac 23. siječnja oko 5.30 sati u jednom hostelu u Puli zaprijetio pištoljem i otuđio mobitele i bankovnu karticu. Muškarac ga je zavezao i napustio hostel, nakon čega je 36-godišnjak uspio izaći na ulicu i potražiti pomoć.

Brzom reakcijom policije, osoba koja je dovodi u vezu s događajem uhićena je istog dana u jutarnjim satima na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 21-godišnji hrvatski državljanin u noći s 22. na 23. siječnja provalio u hostel u Puli te je iz prostora recepcije otuđio novac, a potom je ušao u sobu u kojoj je spavao 36-godišnji državljanin Kanade te mu je preturao po stvarima, što je probudilo 36-godišnjaka. Kada ga je kanadski državljanin pokušao spriječiti u tome, 21-godišnjak mu je zaprijetio pištoljem te mu je oduzeo mobitele i bankovnu karticu, s kojom je potom na jednom bankomatu u Puli podignuo novac.

Operativnim radom policijskih službenika na terenu ubrzo je utvrđeno kako je osumnjičeni autobusom napustio Pulu i uputio se prema Rijeci, gdje su ga na autobusnom kolodvoru uhitili djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske koji su proveli kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i utvrdili kako je u Puli počinio kaznena djela teška krađa i razbojništvo.

Osim toga, utvrdili su kako je 21-godišnjak odgovoran i za nekoliko kaznenih djela počinjenih na njihovom području.

Riječki policajci uhitili razbojnika iz Pule

U subotu, 23. siječnja, na autobusnom kolodvoru u Rijeci postupajući po raspisanoj potrazi Policijske uprave istarske, uhićen je 21-godišnjak koji se prilikom postupanja oglušio na upozorenja policijskih službenika te je jednom od njih prijetio oružjem. Po dolasku u I. policijsku postaju, oštetio je kameru i staklo u jednoj od službenih prostorija.

Nadalje, spomenuti se sumnjiči da je od kolovoza prošle do siječnja ove godine prijeteći oružjem i oštrim predmetima zaposlenicama kladionice i kioska na području Srdoča, Kantride i Vežice u Rijeci počinio pet kaznenih djela razbojništva.

Isto tako, sumnjiči se da je tijekom siječnja počinio tri kaznena dijela teške krađe u dvije trgovine na Banderovu i u središnjem dijelu Rijeke odakle je otuđio novac. Također, na Brajdi u Rijeci, otrgnuo je torbicu oštećenoj hrvatskoj državljanki te ju je potom odbacio u hodnik obližnje zgrade. Torbica s novčanikom, novcem i dokumentima je pronađena i vraćena oštećenoj.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tvrtke sa sjedištem na riječkom, zagrebačkom i šibenskom području za oko 59.000 kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. (ZJ)