Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 14. studenog 2021. provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja 32-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 38-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije te je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv prvookrivljenog 32-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju, i protiv drugookrivljenog 38-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi.

Postoji osnovana sumnja da su 13. studenog 2021. oko 2:00 sata, na parkiralištu benzinske postaje u Umagu, fizički napali trojicu hrvatskih državljana (25-godišnjak, 29-godišnjak i 30-godišnjak) udarajući ih rukama i nogama po tijelu te je, osnovano se sumnja, prvookrivljeni 32-godišnjak, u nakani da liši života 25-godišnjaka i 29-godišnjaka, uboo ih sa, za sada, nepoznatim oštrim predmetom u predjelu prsnog koša. Oštećeni 29-godišnjak zadobio je tešku tjelesnu ozljedu, a oštećeni 25-godišnjak tjelesnu ozljedu.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je sucu istrage prijedlog za određivanje istražnog zatvora te je, po prijedlogu ovog državnog odvjetništva, sudac istrage odredio istražni zatvor protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, dok je ovo državno odvjetništvo odredilo drugookrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa svjedocima (žrtvama). (iPress)