Policija je u srijedu ujutro pokrenula akciju protiv četrdesetak osoba koje Uskok sumnjiči za organiziranu utaju gotovo pedeset milijuna kuna poreza, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Od jutarnjih sati traju pretrage stanova i poslovnih prostora osumnjičenika koji bi kasnije tijekom dana trebali biti odvedeni na ispitivanje u policiju, a potom i Uskok.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeno je preko 40 osoba na području Zagreba, Splita i Dubrovnika.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeno je preko 40 osoba na području Zagreba, Splita i Dubrovnika koji su se udružili u kriminalnu skupinu zbog utaje nešto manje od 50 milijuna kuna poreza. Od jutarnjih sati u tijeku su pretrage njihovih domova i tvrtki.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave, objavio je Uskok.

Mediji navode da je u akciji angažirano preko stotinu policajaca koji su, raspoređeni u više timova, u ranim jutarnjim satima pokucali na vrata osumnjičenika na više desetaka lokacija.

USKOK iz Zagreba je otprilike godinu dana tajno nadzirao komunikacije osumnjičenih i provodio istragu. Riječ je o kaznenim djelima vezanim za pranje novca, izbjegavanje poreznog nadzora, utaji poreza...(Hina/iPress)