Očevidom je utvrđeno kako je požar u Bolnici za specijalne bolesti, na odjelu produženoga liječenjaje u Novom Marofu izbio uslijed djelovanja otvorenoga plamena nepoznatoga izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

U izvanrednom priopćenju vezanom uz tragični događaj u bolnici u Novom Marofu, u kojem je smrtno stradao 48-godišnji muškarac policija navodi kako je u petak oko 13,30 sati došlo do požara u Bolnici za specijalne bolesti, na odjelu produženog liječenja.

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenoga plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo”, ističe policija.

Tijekom toga događaja, navodi, nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblje u bolnici pa nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Dodaje i kako je tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno u varaždinsku Opću bolnicu, gdje će biti obavljena obdukcija.

Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara, napominje policija.

Požar su, kakako se navodi, ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD-a Novi Marof.

Umro 48-godišnji pacijent

U tragediji koja se u petak dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, smrtno je stradao pacijent, izvijestila je varaždinska policija.

Policija je u 12.29 sati dobila dojavu iz Županijskog centra 112 da je u novomarofskoj bolnici došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen pacijent te da je pacijent od od zadobivenih ozljeda u požaru umro.

Zbog tragičnog događaja, iz Opće bolnice Varaždin reagirali su priopćenjem u kojem ističu da je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić odmah uključio sve službe kako bi se poduzele sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

"Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je, izrazivši duboko žaljenje, obitelj pacijenta", ističe se u priopćenju.

Na mjesto tragedije stigli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec te su od Uprave Opće bolnice Varaždin zatražili da ih izvijesti o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogli uključiti u osiguranje daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Također, župan je od svih nadležnih službi zatražio da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja.

Više detalja bit će poznato nakon očevida. 

Beroš zatražio očitovanje i utvrđivanje činjenica tragičnog događaja u Novom Marofu

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je u petak sućut obitelji preminuloga u tragediji koja se dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin te zatražio žurno očitovanje ravnatelja kako bi se rasvijetlile okolnosti nesretnog događaja.

"Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice', izjavio je ministar Beroš.

Od ravnatelja Opće Bolnice Varaždin Nenada Kudelića ministar Beroš zatražio je žurno očitovanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja, navodi Ministarstvo zdravstva u priopćenju.

U tragediji koja se u petak dogodila u Novom Marofu smrtno je stradao pacijent nakon što je došlo do požara na aparatu za kisik na koji je bio priključen. (Hina)