Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon završene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1988.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, krivotvorenja isprave, te ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je u listopadu 2020. godine u Puli, kako bi se znatno neosnovano imovinski okoristio, nakon što je prethodno osnovao trgovačko društvo sa sjedištem u Puli, neistinito predočio odvjetniku u Puli da je zainteresirani kupac nekretnina, kao i da je osobu koja je bila s njim u društvu, 46-godišnja vlasnica nekretnina opunomoćila za raspolaganje nekretninama te odvjetniku predočio i punomoć za koju je okrivljeni 32-godišnjak znao da je lažna i da potpis vlasnice nekretnina nije ovjerio javni bilježnik.

Potom se trgovačko društvo koje je osnovao 32-godišnji okrivljenik, temeljem ugovora o kupoprodaji zemljišta koji je sastavio odvjetnik, uknjižilo u zemljišnim knjigama kao vlasnik nekretnina 46-godišnjakinje, vrijednih najmanje 2.000.000,00 kuna, sve na štetu 46-godišnjakinje. Okrivljeni 32-godišnjak je, tereti ga se, pri osnivanju trgovačkog društva dao neistinite podatke o ovom društvu javnom bilježniku i trgovačkom sudu te je taj podatak ovjeren u javnoj knjizi.

Općinski sud u Puli prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i produljio istražni zatvor protiv 32-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega. (iPress)