Tijekom noći na porečkom su području eksplodirala dva bankomata te policija traga za počiniteljima. Danas oko 1.50 sati policija je zaprimila dojavu o eksploziji bankomata kod trgovačkog centra u Taru, a potom je oko 2.15 sati zaprimljena dojava o eksploziji bankomata kod trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču.

U događajima nije nitko ozlijeđen.

Policijski službenici obavili su očevide u Taru i Poreču te su utvrdili kako su nepoznati počinitelji danas oko 1.45 sati u Ulici Brajde u Taru, uz pomoć plinske eksplozivne smjese, izazvali detonaciju na bankomatu koji se nalazi pored trgovačkog centra. Počinitelji nisu uspjeli otuđiti novac, ali su prilikom detonacije nastala oštećenja na bankomatu.

Pola sata nakon prve eksplozije, nepoznati počinitelji su u Ulici Mate Vlašića u Poreču ispunili bankomat eksplozivnom plinskom smjesom, a potom su izazvali detonaciju i otuđili zasad neutvrđeni novčani iznos. Bankomat je u događaju u potpunosti uništen, a oštećenja su nastala i na obližnjem trgovačkom centru.

Materijalna šteta, koja je nastala pravnim osobama, zasad nije utvrđena. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i tragati za počiniteljima.

 (iPress/foto arhiva)