Policija je u automobilu 31-godišnjeg muškarca, zatečenog na A6 na području Vrbovskog, pronašla 849 grama kokaina i više od pola kilograma hašiša, a muškarac je, po dovršetku istrage predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je u ponedjeljak primorsko-goranska policija.

Kako se navodi, policijski službenici su u petak, 14. svibnja, na autocesti A6 na području Vrbovskog zaustavili osobno vozilo, zagrebačkih registracija kojim je upravljao 31-godišnjak.

Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga angažiran je službeni policijski pas za detekciju droga Policijske uprave primorsko-goranske, Rocky.

Prilikom pregleda osobnog vozila Rocky je pozitivno reagirao na prisutnost droge te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga vozila.

Pretragom je u preinačenom dijelu vozila pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima zlouporabe droga.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31-godišnjak drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, radi čega je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Rocky - policijski pas za detekciju droga, je belgijski ovčar star tri godine, a u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj je od rujna prošle godine.

(Hina)