U prometnoj nesreći koja se dogodila 2. travnja oko 16 sati na pruzi između željezničkih kolodvora Galižana i Vodnjan, jedna je osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada je 31-godišnjak upravljao automobilom Renault Clio, pulske registarske oznake, dok za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a kretao se makadamskom cestom. Dolaskom na prijelaz preko željezničke pruge, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, niti Andrijinog križa, vozač se nije se zaustavio ispred prometnog znaka STOP, već je nastavio vožnju preko pruge bez da se uvjerio da li nailazi vlak. U tom je trenutku u bočnu stranu automobila udario vlak kojim je upravljao 58-godišnji strojovoda, a koji je prometovao na relaciji Pula-Lupoglav. U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo šest putnika koji nisu ozlijeđeni.

Vozač Renaulta je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Njegovo tijelo je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Očevidu su uz policiju prisustvovali nadležni županijski državni odvjetnik i istražitelj željezničkih nesreća. Željeznički promet na pruzi između željezničkih kolodvora Galižana i Vodnjan bio je u prekidu od 16 do 20,50 sati.

(iPress/Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)