Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 56-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su u utorak, 2. ožujka oko 22.35 sati, na naplatnim kućicama u Puli, prilikom izlaska s autoceste zaustavili automobil Mini Cooper, pulske registarske oznake, u kojem su se nalazila trojica muškaraca. Jedan od njih, 43-godišnji hrvatski državljanin, imao je kod sebe dva paketića s ukupno 3.05 amfetamina, dok su prilikom pretrage automobila u vlasništvu 56-godišnjaka policijski službenici pronašli dva paketića s ukupno 40 grama heroina.

Zbog sumnje da je neovlašteno posjedovao drogu radi daljnje preprodaje, policija će protiv 56-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Radi posjedovanja droge za vlastitu uporabu, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija je 43-godišnjaku izdala prekršajni nalog.

(iPress)