Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnjakinja počinila kazneno djelo prijevara (u pokušaju), a da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju (u pokušaju).

Policija sumnjiči ženu da je 14. prosinca prošle godine, s ciljem da sebi kao vlasnici oštećenog automobila Peugeot 206, pulske registarske oznake, pribavi protupravnu imovinsku korist, pokušala dovesti u zabludu osiguravajuće društvo. Osumnjičena je prilikom prijave materijalne štete putem police obveznog osiguranja lažno navela kako je automobil oštećen u prometnoj nesreći koja se dogodila 9. prosinca u Puli, kada se navodno sudarila s 20-godišnjakom.

Mladića se pak tereti da je 11. prosinca, s ciljem da pravnoj osobi iz Pule, u čijem vlasništvu je automobil Peugeot 308, pribavi protupravnu imovinsku korist, pokušao dovesti u zabludu osiguravajuće društvo lažnim prikazivanjem činjenica prilikom prijave štete putem police kasko osiguranja. Osumnjičeni je tako lažno naveo da se 9. prosinca u Puli upravljajući Peugeotom 308, pulske registarske oznake, sudario s Peugeotom 206, kojim je upravljala 41-godišnjakinja, iako je znao da materijalna šteta na vozilu nije nastala u navodnoj prometnoj nesreći.

Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

(iPress)