Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa i oštećenje tuđe stvari. Muškarca se sumnjiči da je 18. rujna u poslijepodnevnim satima, dok se 65-godišnja vlasnica nalazila u stanu u Stankovićevoj ulici u Puli, kroz otključana vrata ušao u stan i iz torbe koja se nalazila u hodniku otuđio novčanik. Žena je krenula za njim, no počinitelj je pobjegao s njenim dokumentima, karticama i novcem.

Osim za tešku krađu počinjenu na drzak način, 31-godišnjaka se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, odnosno da je 5. rujna u poslijepodnevnim satima automobilom BMW, pulske registarske oznake, razbio ogradu i staklo na poslovnom prostoru u Ulici 43. istarske divizije, čime je pravnu osobu iz Koprivnice oštetio za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. rujna u poslijepodnevnim satima, uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

(iPress)