Policijski službenici tragaju za krijumčarom koji je u utorak, 15. rujna oko 7 sati, kod mjesta Rušnjak vozilom pokušao pregaziti policijskog službenika, koji je zbog toga bio primoran upotrijebiti vatreno oružje kao sredstvo prisile.

Naime, policijski službenici provodili su pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja nezakonitih migracija te su kod mjesta Žonti pokušali zaustaviti vozilo Kia Carnival, zagrebačkih registarskih oznaka, no vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te je povećao brzinu i nastavio se kretati prema Buzetu. Policijski službenici krenuli su u potjeru, a vozač je jureći i kršeći prometne propise u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, udario u rubnjak i potom u stijene te se zaustavio.

Nakon što su policijski službenici izašli iz automobila, nepoznati je vozač krenuo vozilom unazad, a potom naglo punom brzinom naprijed ravno prema policijskom službeniku koji je, radi zaštite vlastitog života, izvadio službeni pištolj i usmjerio ga prema vozilu. Vozač se i dalje nije zaustavljao, već je nastavio ubrzavati i kretati se prema policijskom službeniku. Zbog brzine vozila i konfiguracije tla policijski službenik se nije uspio izmaknuti te je, kako bi otklonio izravnu opasnost za vlastiti život, bio primoran upotrijebiti vatreno oružje kojim je pogodio vozilo, a vozač je udario u zaštitnu ogradu i pobjegao pješice prema gustoj šumi.

U događaju nije nitko ozlijeđen.

U vozilu koje je krijumčar ostavio policijski su službenici pronašli više stranih državljana za koje je utvrđeno da su u Republiku Hrvatsku ušli nezakonito iz Bosne i Hercegovine prema kojima je pokrenut postupak sukladno Zakonu o strancima.

Policijski službenici tragaju za odbjeglim krijumčarom, kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

(iPress)