Dramatična nesreća dogodila se u noći između utorka i srijede u malom gradiću u pokrajini Cuneo u Italiji, nakon što je mladi vozač (24) Land Rover Defendera sletio s ceste koji se potom prevrtao niz liticu. Petoro mladih je mrtvo, a četvero ozlijeđeno od kojih dvoje teško.

Prema prvim informacijama, svi su putnici izbačeni iz kabine terenskog vozila, koja je završila oko 200 metara od kolnika. Petero je poginulih i četvero ozlijeđnih a svi su vrlo mlade žrtve. Oni su odlučili provesti večer zajedno kako bi se divili spektaklu zvjezdanog neba u Alpama s jedne od najpanoramskijih točaka. Oko ponoći na povratku kući vozač terenskog vozila, možda zbog pogrešnog manevra ili nepažnje, sletio je s ceste niz liticu. U prevrtanju Land Rovera svi putnici, a bilo ih je devet u vozilu, ispali su iz automobila.

Poginuli su vozač (24), braća (11) i (17) godina, djevojka (16) i dečko (14) godina - svi iz pokrajine Cuneo. Među četvero ozlijeđenih, teško je stradao 24-godišnjak s traumom kralježnice i 17-godišnjak ali nisu u životoj opasnosti. Drugo dvoje prošlo je s lakšim ozlijedama.

Inače, Land Rover Defender je registriran za vožnju šest osoba. Istraga će pokazati točan tijek nesreće.

(iPress)