800 g patlidžana (balancana), 2 veće glavice luka, 2 mrkve, 100 g riže, 4 rajčice, pola žličice papra, pola vezice peršina, 2 žlice maslinovog ulja, origano, 100 g brašna i 300 g izribanog sira (sol i druge začine po želji) 

Patlidžan isjecite na kolutove i ostavite ga da odstoji sat vremena. Na ulju popržite luk, dodajte sjeckanu mrkvu, rižu i čim pobijeli dodajte malo vode i dvije sjeckane rajčice. Začinite i dinstajte sve dok ne ispari voda. Ocijedite balancane i svaku uvaljajte u malo brašna. (Ovisno o režimu dijete brašno možete i izostaviti)

Na malo ulja ispecite balancane s obje strane nekoliko minuta. Ostavite ih na papirnatoj salveti.

Vatrostalnu posudu namastite uljem i poredajte patlidžane. Stavite red pripremljene smjese pa lepo utapkajte žlicom pa poredajte kolutove rajčica. Posolite rajčice, popaprite i pospite origanom te pospite sa sirom.

Stavite još red balancana pa ponovo pospite sirom. Pecite na 175 stupnjeva 35 minuta.